Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programında Yeni Mezunlarını Vermeye Devam Ediyor
4 Ekim 2024 | 10:07

Gazi Üniversitesi Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalı, Nükleer bilimler ve enerji alanında ülkemizin teknolojik gelişimine katkı sağlamak amacıyla, öğrencilere derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırmayı hedeflemektedir. 2022 yılında kurulan bölümümüz, bu yıl yüksek lisans öğrencisi Zeynep ALTIN’ın, danışmanı Prof. Dr. Sema Bilge OCAK rehberliğinde yürüttüğü "ÇİFT KATMANLI NANO YAPILARIN RADYASYON SENSÖRÜ OLARAK İNCELENMESİ" başlıklı tez çalışmasıyla bir mezun daha vermenin gururunu yaşamaktadır.

Zeynep ALTIN’ın tez çalışmasında, Al/PbO/SnO2/p-Si yapısının 60Co gama ışınlarına karşı gösterdiği duyarlılığı ayrıntılı şekilde incelenmiş ve bu yapının radyasyon sensörü olarak kullanılma potansiyeli ortaya konmuştur. Tezde, çift katmanlı nano yapıların diyot parametreleri oda sıcaklığında I-V ölçümleriyle analiz edilerek, elde edilen sonuçlar Cheung ve Norde fonksiyonları yardımıyla detaylı bir şekilde incelenmiştir. Bu çalışmanın sonuçları, çift katmanlı nano yapıların radyasyon sensörü teknolojilerindeki kullanım potansiyeline ışık tutmaktadır.

Öğrencimiz Zeynep ALTIN’ı başarılı tez çalışmasından dolayı tebrik eder ve Tez Danışmanı İleri Teknolojiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Bilge OCAK’ı ve Tez Jüri Üyeleri Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Uğur GÖKMEN ve Doç. Dr. Defne AKAY’a katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ederiz.

Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programında Yeni Mezunlarını Vermeye Devam Ediyor-1 Nükleer Bilimler Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programında Yeni Mezunlarını Vermeye Devam Ediyor-1
background image